Kondomi - näin käytät oikein

Kondomi - näin käytät oikein

Kondomi suojaa ainoastaan kun sitä käytetään oikein

Kondomin käyttäminen ei ole ainoastaan miehen valinta. Naisena voit vaatia kumppaniltasi, että hän käyttää kondomia.

Kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka suojaa sinua sekä sukupuolitaudeilta että ei-toivotulta raskaudelta. Jotta kondomi tekisi tehtävänsä, täytyy sinun laittaa se päälle ja käyttää sitä oikein. Älä koskaan harrasta suojaamatonta seksiä henkilön kanssa ketä et tunne tai et tiedä onko hän käynyt sukupuolitautitesteissä. Monet sukupuolitaudeista voivat olla oireettomia ja melkein “näkymättömiä”. Yhdyntä on paljon nautinnollisempaa kun ei huolestuta!

Kondomit käsitellään silikonipohjaisella liukuvoiteella ollakseen miellyttävämpiä rullatessa päälle ja yhdynnän aikana.

Liukuvoide estää myös kondomia kuivumasta. Siksi on hyvin tärkeätä, että pakkaus pysyy ehjänä.
Suojautuaksesi sukupuolitaudeilta ja ei-toivotulta raskaudelta täytyy sinun pitää kondomia päällä koko yhdynnän aikana. Myös ennen siemensyöksyä voi purkautua siemennestettä, joka myös sisältää siittiöitä, jotka voivat tehdä naisen raskaaksi.

Löydä itsellesi oikea kondomikoko, jotta yhdynnästä tulisi nautinnollisempaa. Yhdynnän on tarkoitus olla yhtä nautinnollista kondomin kanssa kuin ilman, ellei jopa nautinnollisempaa. Meillä on laaja valikoima kondomeja, jotta löytäisit helposti oikean koon. Vaikka voisit ujuttaa kondomin jalkaasi niin se ei silti tarkoita, että se olisi sopiva peniksellesi. Kondomin on tarkoitus tuntua hyvältä. Siksi meiltä löytyy sekä pienempiä ja ohuempia että pidempiä ja leveämpiä kondomeita. 

Ennen päälle laittamista tarkista, että päiväys on kunnossa. Kondomit on valmistettu muovista tai lateksista ja siksi eivät säily kuinka kauan tahansa. Lateksikondomit säilyvät käyttökelpoisina noin 3-4 vuotta ja muovikondomit noin 2 vuotta. Voit tarkistaa päiväyksen foliokuoresta. Jos et löydä päiväystä tai kondomi on vanha, sitä ei tule käyttää. Vanhentunut kondomi rikkoutuu helpommin ja se ei suojaa raskaudelta tai sukupuolitaudeilta.

Varmista myös, että foliokuori on ehjä eikä siinä ole reikiä. Puristele varovaisesti foliopakkausta ja varmista, että ilma ei tule ulos. 

Avatessasi foliopakkauksen, ole varovainen että et vahingoita kondomia terävillä kynsillä tai hampailla. Jos kondomiin tulee repeämä, on riski olemassa että se rikkoutuu kokonaan yhdynnän aikana. Tämän takia älä käytä saksia tai hampaita avatessasi foliopakkausta.

Jos olet hyväillyt pariasi ennen yhdyntää, voivat sormesi olla liukkaat, mikä hankaloittaa folion avaamista. Avaa siksi kondomin foliokuori ennen esileikkiä, jotta kondomi olisi helposti käytettävissä ja nopeampi rullata päälle.

Kun olet käyttämässä kondomia, rullaa sitä ensin sormiesi avulla jotta näkisit miten päin se kuuluisi rullata päälle. Kondomin kärjessä on siemennesteelle oleva pussi. Purista pussia peukalon ja etusormen välissä ja pyöritä sitä kierros, jottei sinne jäisi ilmaa. Jos pussiin jää ilmaa voi se alkaa hiertämään yhdynnän aikana. Rullaa sitten kummallakin kädellä kondomi niin pitkälle kuin pystyt peniksesi päälle. Ei haittaa jos kondomi ei rullaannu kokonaan, kunhan se pysyy päällä koko yhdynnän ajan.

Tietyillä kondomimalleilla on poikkeavat tavat päälle laittamiselle. Jos käytät esimerkiksi lateksitonta Pasante Unique kondomia, niin se tulee vetää peniksen päälle eikä rullata.
Jos kondomin päälle laitto tuntuu vaikealta, harjoittele sen päälle laittamista itseksesi, kunnes se onnistuu vaivatta. Kondomin päälle laitossa tulisi kestää vain pari sekuntia. Opettele myös pukemaan kondomin silmät kiinni, jotta se onnistuisi myös pimeässä!

Mikäli kondomi ei pysy päällä, on se luultavasti liian leveä. Ongelmaan löytyy monta ratkaisua, voit esimerkiksi valita Pasante Trimin joka on tavallista hieman pienempi kondomi tai sitten käyttää penisrengasta niin, että kondomi pysyy paikallaan.

Anaaliyhdynnän yhteydessä pitää käyttää runsaasti liukuvoidetta. Käytä mieluiten silikonipohjaista liukuvoidetta sekä Pasante Extraa, joka on paksumpi kondomi jossa on erityisen paljon liukuvoidetta. Huom! Kun vaihdatte anaaliyhdynnästä emätinyhdytään, vaihtakaa myös kondomi! Muuten bakteereita siirtyy anaalista emättimeen aiheuttaen tulehduksia.

Jos yhdyntä kestää kauan saattaa kondomi haurastua. Joten jos yhdyntä kestää yli 20-30min, niin on suotavaa vaihtaa kondomi tai käyttää paksumpaa kondomia kuten esim. Pasante Extraa.

“Seksi kondomin kanssa ei tunnu yhtä hyvältä” on vai puhetta sellaisilta jotka ovat käyttäneet väärän kokoista kondomia. Seksi voi tuntua yhtä hyvältä tai jopa paremmalta kun käytät oikean tyyppistä kondomia. Kondomit ovat kuin pukuja, niiden tulee istua täydellisesti.

Tuo penis ulos emättimestä siemensyöksyn jälkeen kun olet vielä kovana, jottei siemennestettä valuisi ulos reunoja pitkin. Rullaa kondomia ylös hieman ennen kun vedät siemennesteelle suunnatusta pussista. Tee kondomiin solmu ja hävitä kondomi kuivajätteiden mukana. ÄLÄ vedä kondomia wc-pöntöstä alas, koska se voi aiheuttaa wc:n tukkeutumisen ja silloin joutuisit epämukavaan tilanteeseen putkimiehen kanssa.

Löydä kondomi, joka sopii juuri sinulle. Toivotamme sinulle nautinnollisia hetkiä!

Säilytä kondomipakkaus kuivassa, huoneenlämmössä ja poissa auringonvalolta. Älä säilytä kondomia:
lompakossa. Terävät kolikot ja muut kulmat voivat hangata kondomipakkauksen rikki ja silloin kondomi kuivuu.
autossa. Tämä on erityisen tärkeää kesäisin kun lämpötila on korkea. Kun kondomipakkaus kuumenee voi liukuvoide paakkuuntua, mikä kuivattaa kondomin ja tekee siitä hauraan.

Säilytä niitä mieluummin:

- yöpöydän laatikossa. Jotta ne olisivat helposti saatavilla ja lähellä toimintaa.
- käsilaukussa, jos satut käyttämään sellaista.
- takin taskussa jossa et pidä teräviä esineitä kuten avaimia.

10. helmikuuta 2020
678 view(s)