Kondomin istuvuus

Kondomin muoto, tai istuvuus, vaikuttaa siihen, kuinka mukavaa kondomia on käyttää. Sillä ei ole vaikutusta vastaanottavaan kumppaniin, mutta se voi lisätä tai vähentää huomattavasti käyttäjän mukavuutta.

Tärkeintä kondomien käytössä on oikean koon löytäminen. Jos et ole vielä löytänyt oikeaa kondomikokoa, siirry kondomikoko-oppaasemme.

Usean kansainvälisen tutkimuksen mu kaan hyvin monilla miehillä on ongelmia kondomin istuvuuden kanssa. Suurin ongelma on yleensä se, että riittäviä kokoja ei ole helposti saatavilla tavallisissa vähittäiskaupoissa, mutta se johtuu myös tiedon puutteesta.

Jos eri kokovaihtoehdot eivät tunnu oikealta, kannattaa ehkä tarkistaa kondomin eri muodot. Se voi auttaa sinua löytämään parhaiten sopivan kondomin.

Ei ole kokoa tai muotoa, joka tuntuisi paremmalta kaikille. Kaikki riippuu oman peniksesi muodosta. Olemme kaikki muotoiltu omalla tavallamme, joten muoto, joka tuntuu hyvältä parhaille ystävillesi, ei välttämättä toimi sinulle.

Kondomin istuvuus: perusteet

kondomin istuvuus ja muodot

Kondomia on kolme muotoa, joista sinun on tiedettävä: suora, anatominen ja levenevä.

Suoran muotoisella kondomilla on suorat seinät kondomin pohjasta ylöspäin. Tämä on hyvin yleinen muoto kaikkialla Euroopassa.

Anatomisesti muotoiltu kondomi on tiukempi terskan alla, mikä auttaa kondomia pysymään paikallaan yhdynnän aikana. Tämä on suomalaisten kuluttajien hyvin tunnettu muoto, koska se on RFSU Magic:in ja Sultan Conture:n muoto.

Levenevä kondomi laajenee kondomin yläosassa, jolloin terska saa enemmän tilaa. Tämä on hieno kondomimuoto, jos sinulla on herkkä terska. Tätä muotoa käytetään mm. Durex-kondomeissa, kuten Pleasure Me, Mutual Climax ja Extra Safe.

Jos tuntuu siltä, että olet kahden kondomikoon välillä, kannattaa kokeilla kokeilla toista muotoa. Tiedät, että olet löytänyt oikean kondomin, kun sitä on helppo rullata, se ei tunnu liian tiukalta ja se pysyy päällä yhdynnän aikana ongelmitta.

Huomaa, että kannattaa kokeilla eri merkkien kondomeja, koska jokaisella tuotemerkillä on oma muoto.

Yksi merkki, jolla on levenevä muoto, voi olla hyvin leveä, ja toinen voi olla hieman tiukempi. Se ei yleensä ole suuri ero, mutta se kannattaa pitää mielessä.