Löydä oikea kondomikoko

Oikean kondomikoon käyttö on tärkeää sekä seksin nauttimiselle että kondomin tehokkuudelle. Valitettavasti Suomessa ei ole nykyään levitetty paljon tietoa oikean kokoisen kondomin merkityksestä. Muutamme sitä päivittäin, kun ihmiset ymmärtävät, että seksi kondomilla voi olla todella nautittavaa.

Penisympärysmitta Kondomin koko (nimellisleveys)
90-95 mm 45 mm
95-105 mm 47 mm
100-110 mm 49 mm
115-119 mm 52 mm
118-121 mm 53 mm
121-125 mm 54 mm
125-128 mm 55 mm
128-131 mm 56 mm
131-135mm 57 mm
135-141 mm 60 mm
141-147 mm 64 mm
147-155 mm 69 mm
155-160 mm 72 mm

Oikea kondomi johtaa ihanampaan seksiin!

Oletko valmis parantamaan seksielämääsi? Kaikki alkaa kondomista, joka sopii. Saatat ajatella, että liioittelemme, mutta kun kokeilet todella sopivaa kondomia, tiedät miltä todella hyvä seksi tuntuu.

Mittaa peniksesi pehmeällä mittanauhalla ja käytä yllä olevaa muuntotaulukkoa löytääksesi täydellisen koon. Jos sinulla ei ole pehmeää mittanauhaa kotona, voit käyttää lankaa tai jopa paperia. Käytä sitä saadaksesi ympärysmittasi ja käytä tavallista viivotinta tai mittanauhaa sen mittaamiseen.

mittaa peniksesi mittanauhalla

Mittaa peniksen ympärysmitta paksuimmasta kohdasta (ei kuitenkaan terskasta), kun sinulla on erektio.

Käytä tätä yllä olevaa taulukkoa löytääksesi sinulle sopivan kondomikoon. Huomaa, että lateksi on joustavaa materiaalia ja jos koko ei vaikuta sinulle sopivalta, kokeile yhtä kokoa suurempaa tai pienempää.

Jotkut tuotemerkit tarjoavat 3 kappaleen pakkausta, jotka ovat hyviä, kun haluat kokeilla erilaisia kondomeja ja kokoja. Tuotemerkki, jota suosittelemme tarkistamaan, on My.Size. My.Size Pro tarjoaa kondomeja kooltaan 45-72 ja pakkauskoot 3, 10 ja 36.

Miksi oikean kondomikoon käyttö on tärkeää?

Ensinnäkin väärän kokoisen kondomin käyttö ei tunnu oikealta. Se on tärkein syy, miksi ihmisten mielestä kondomin käyttö tuhoaa seksikokemuksen. Kondomin käyttö tuntuu todella mukavalta, jos sinulla on oikea kondomi.

Toiseksi, jos käytät väärän kokoista kondomia, se ei välttämättä tarjoa sinulle tehokasta suojaa sukupuolitauteja tai ei-toivottuja raskauksia vastaan. Liian pienellä kondomilla on suurempi riski rikkoutua seksin aikana. Liian suuri kondomi ei välttämättä pysy päällä seksin aikana. Lue myös: kuinka turvallinen kondomi on ehkäisymenetelmänä.

Tärkein syy, miksi haluat valita sopivan kondomin, on se, että se tuntuu paremmalta molemmille. Sinusta tulee itsevarmempi rakastaja, kun voit keskittyä kumppaniin ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä, että kondomi ei tunnu oikealta. Ei ole väliä missä asennossa olet, tiedät, että se toimii ja antaa sinulle tehokkaan suojan.

Meillä on sinulle vaihtoehto, jos peniksesi ympärysmitta on 95-155 mm. Uskomme vakaasti, että kaikki miehet Suomessa kuuluvat tähän luokkaan.

Huomaa, että peniksen pituus ei ole yhtä tärkeä kuin leveys. Vaikka koko kondomi ei olisi rullattu päällä, tai jos et pysty peittämään koko penistäsi, tärkein on, että kondomi pysyy päällä koko yhdynnän ajan. On harvinaista löytää kondomi, joka soveltuu sekä leveydelle että pituudelle.

Oikean kondomikoon löytäminen voi viedä jonkin aikaa. Älä pety, jos ensimmäinen ei sovi. Lupaamme sinulle, että se on aikasi arvoinen.

Erimuotoisia kondomeja

Kun olet vihdoin löytänyt oikean kokoisen kondomin, voit alkaa tutkia kondomin eri muotoja. Kolme perusmuotoa ovat suorat, anatomiset ja levenevät. Nämä voivat parantaa kondomien käytön mukavuutta entisestään.

Kaikki kondomikoot eivät tarjoa muodon vaihtelua. Joillakin voi olla vain tavallinen suora muoto.

erimuotoisia kondomeja

 

Suoramuotoisella kondomilla on suorat sivut alhaalta ylöspäin. Suora muoto helpottaa, joidenkin mukaan, kondomin paikoilleen asettamista. Toisten mukaan levenevää kondomia on helpompi rullata. Se riippuu peniksesi muodosta. Esimerkki suorasta kondomista on RFSU Beyond Thin.

Anatomisesti muotoillut kondomit ovat hyvin tuttuja monille suomalaisille miehille. Se on se muoto, jonka löydät periaatteessa mistä tahansa ruokakaupasta tai kioskista. Anatominen muoto tarkoittaa, että kondomin leveys on pienempi terskan alla, mikä auttaa kondomia pysymään paikallaan yhdynnän aikana. Esimerkkejä: RFSU Magic, RFSU Thin, RFSU Näkken, Sultan Ultra Thin ja Sultan Conture.

Levenevä kondomi tarkoittaa, että kondomin sivut laajenevat yläosassa. Tämä tarjoaa enemmän tilaa herkälle terskalle. Tämä on perusmuoto monille Durex-kondomeille, kuten Durex Mutual Climax ja Durex Pleasure Me.

Jos kondomi tuntuu yleisesti sopivalta, mutta hieman tiukka terskan kohdalla, kokeile leveneviä kondomia. Joskus voi olla parempi vaihtoehto valita levenevä kondomi sen sijaan, että valitsisit suuremman kondomin.

Mikä kondomin muoto tuntuu parhaimmalta, on hyvin yksilöllistä. Se riippuu sekä peniksesi koosta että terskan herkkyydestä. Joillakin on erittäin herkkä terska, joten he nauttivat levenevistä kondomeista, jotka aiheuttavat vähemmän painetta terskalle.

Jotkut käyttäjät saattavat kokea, että anatomisesti muotoillut kondomit antavat heille kovempaa erektiota, terskan alapuolella olevan pienemmän leveyden ansiosta, joka toimii melkein penisrenkaana.

Miksi samankokoiset kondomit tuntuvat erilaisilta?

Kun kondomivalmistajat luokittelevat kondominsa, sallittu koon vaihtelu on +- 2 mm. Tätä vaihtelua ei ilmoiteta loppukuluttajapaketissa. Kuluttajapakkauksessa koko mainitaan aina tarkkana mittana. Sallittu vaihtelu on välttämätöntä, koska mittausta on vaikea saada tarkasti ohuella ja joustavalla materiaalilla.

Tämä voi kuitenkin aiheuttaa hämmennystä sinulle kuluttajana, kun ostat kahta erilaista kondomia. Kondomeilla on sama koko (valmistajien mukaan), mutta eri merkki. Saatat huomata, että yksi kondomi sopii paremmin kuin toinen.

Tämä ei ole ainoa syy, miksi jotkut kondomit voivat tuntua erilaisilta kuin toiset.

Peniksesi koko ei ole aina sama! Mielialastasi ja kiihottumistasostasi riippuen peniksesi voi olla millimetriä tavallista pienempi tai suurempi. Yleensä sanotaan, että aamuerektio on suurin ja "paras" erektio. Emme ole kuitenkin löytäneet mitään tieteellisiä tutkimuksia, jotka tukisivat tätä.

Kondomien kokoja koskevat päätelmät

Oikean kondomikoon käyttö parantaa seksielämääsi. Se tekee kondomien käytöstä turvallisempaa ja mukavampaa molemmille.

Oikean kokoisen kondomin löytäminen ei ole helppoa, mutta oppaamme ja kokotaulukon avulla löydät sen suhteellisen helposti.

Mitä tehdä, jos ei ole sopivaa kondomia?

Jos et löydä sopivaa kondomia, voit silti nauttia turvallisesta seksistä. On tuotetta, jota kutsutaan naisten kondomeiksi tai femidomiksi. Se on tuote, jonka suosio kasvaa, mutta rajoitetun tarjonnan ja hinnan vuoksi se ei ole vielä niin suosittu täällä Suomessa.

Naisten kondomi on paljon suurempi kuin suurin kondomi. Sen leveys on 76-83 mm verrattuna suurimpaan kondomiin, jonka leveys on 69.

naisten kondomin käyttö

Naiskondomin saaminen paikalleen ensimmäisellä kerralla saattaa olla hieman haastavaa, mutta pienellä harjoittelulla se on todella helppoa. Naisten kondomien hyvä asia on se, että ne voidaan asettaa ennen seksiä. Ei ole mitään ongelmaa laittaa se edes tunti ennen seksiä. Sisärengas pitää sen turvallisesti paikallaan.

Femidomi on hyvä vaihtoehto sinulle, jos et pidä tavallisen kondomin käytöstä, mutta haluat silti nauttia suojatusta seksistä. Ne ovat myös lateksittomia, joten kaikki voivat käyttää niitä.

Femidomeja voidaan käyttää myös anaaliseksiin, poista vain sisärengas ja työnnä se sisään sormillasi.

Koska naisten kondomit kuuluvat erikoistuotteiden luokkaan, hinta on hieman korkeampi kuin tavalliset kondomit. Mutta se on ehdottomasti kokeilun arvoinen!

Kumiukko.fi on kondomikauppa, joka on erikoistunut erilaisiin kondomikokoihin. Jos tämä opas ei ole auttanut sinua löytämään oikean koon, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin autamme sinua.