Ärtyneet limakalvot kondomista?

Oletko kokenut ärsytystä tai epämukavuutta kondomin käytön yhteydessä? Se ei ole mahdotonta, etkä sinä tässä tapauksessa ole yksin. Niin miehet että naiset voivat tuntea näin. Erityisesti henkilöt, joilla on herkkä iho ja monia allergioita voivat kärsiä ärtyneistä limakalvoista kondomin käytön jälkeen.

Nämä ongelmat ilmenevät tavallisimmin pitkien sessioiden tai erityisen kovan seksin seurauksena, mikä kuormittaa limakalvoja tavallista enemmän.

Lue myös: “Allerginen poikaystävälleni?” – Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää sperma-allergiasta >>

Kondomien laatu vaihtelee eri kondomimerkkien välillä niissä käytetyn lateksin ja liukuvoiteen takia. Sitä ei tarvitse tehdä montaa Google-hakua löytääkseen keskustelupalstoja, joilla ihmiset ihmettelevät että ovatkohan he “allergisia Durex-kondomeille” tai jotain siihen suuntaan. Emme ole ihotautilääkäreitä, mutta emme usko, että sitä voi olla allerginen tietylle tuotemerkille. Sitä voi kuitenkin reagoida tietyn kondomimerkin käyttämään liukuvoiteeseen.

Jos olet testannut tiettyä kondomia ja kokenut sen epämiellyttäväksi, ei se tarkoita, että tulet reagoimaan samalla tavalla kaikkiin kondomeihin.

Vinkkejä oireiden lieventämiseen

Välttääksesi näitä ongelmia on muutama asia, jotka kannattaa pitää mielessä. Yksi syy siihen, miksi naiset tuntevat ärsytystä, on kitkan limakalvoihin aiheuttama rasitus. Kitkan vähentämiseksi, on hyvä käyttää tilkkaa liukuvoidetta. Kaikkia Kumiukko.fi:stä löytyviä liukuvoiteita voi käyttää kondomien kanssa.

Vesipohjaiset liukuvoiteet ovat edullisempia ja antavat luonnollisemman tunteen, kun taas silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat aavistuksen kalliimpia, mutta antavat pidempikestoisen liukuefektin.

Jos olet herkkä liukuvoiteille, suosittelemme hellävaraista liukuvoidetta, kuten Nordic Glidea. Nordic Gliden osmolaliteetti on WHO:n suositusten mukainen, mikä tarkoittaa sitä, että se on hellävarainen emättimen herkille limakalvoille.

Miehille, jotka kokevat kondomin käytön epämiellyttäväksi: muista käyttää oikean kokoista kondomia! Kondomin ollessa liian pieni, se puristaa se liikaa. Jos kondomi on liian suuri, se pääsee liikkumaan seksin aikana, mikä aiheuttaa kitkaa.

Lue myös: Millainen kondomi sopii minulle?

Etkö löydä yhtään kondomia, jossa olisi sinulle sopivaa liukuvoidetta? Käytä kuivia kondomeja ja käytä valitsemaasi liukuvoidetta. Kuivat kondomit ovat kondomeja, joita ei ole käsitelty liukuvoiteella. Niitä käytettäessä voi siis itse valita liukuvoiteen, jota haluaa käyttää. Muista käyttää vesi- tai silikonipohjaista liukuvoidetta myös näiden kondomien kanssa. Öljypohjaiset liukuvoiteet aiheuttavat kondomin rikkoutumisen.

10. helmikuuta 2020
207 view(s)