6 syytä, miksi kondomit rikkoutuvat

6 syytä, miksi kondomit rikkoutuvat

Jotta kondomi suojaisi sukupuolitauteja ja ei-toivottuja raskauksia vastaan, tulee sen olla päällä koko yhdynnän ajan. Ennen miehen ejakulaatiota erittyy ns. touhutippa, joka sisältää siittiötä. Kondomi saattaa kuitenkin hajota. Annamme kuusi syytä kondomin hajoamiselle.

  1. Väärän kokoinen kondomi.Jos kondomi on liian ahdas, kasvaa puhkeamisen riski. Varmista, että käytät oikean kokoista kondomia, jotta yhdyntä olisi varmempaa ja ihanampaa.
  2. Kondomi on ohittanut viimeisen käyttöpäivän. Kondomikääreen takapuolelta löydät parasta ennen-päiväyksen. Se on usein kirjoitettu tässä muodossa, esim. 08/2020, mikä tarkoittaa, että kondomia ei tule käyttää kahdeksannen kuukauden (elokuun) jälkeen vuonna 2020.
  3. Kondomia on säilytetty äärilämpötiloissa. Optimaalinen säilytyslämpötila kondomeille on huoneenlämpö, suoralta auringonvalolta suojattuna. Jos kondomeita on säilytetty pidemmän aikaa todella kuumassa (yli 30°C) tai todella kylmässä (alle -1°C) voi se vaikuttaa materiaalin kestävyyteen ja johtaa kondomin puhkeamiseen käytön aikana. Tämä koskee siis pitkäaikaista säilytystä, muutamalla tunnilla ei ole merkitystä.
  4. Liian paljon kitkaa.Pitkien yhdyntäsessioiden (yli 15-20min) yhteydessä voi kannattaa käyttää ylimääräistä liukuvoidetta. Useimmat kondomimme ovat liukuvoidekäsiteltyjä. Liukuvoiteen määrä vaihtelee merkeittäin. Käytä vesi- tai silikonipohjaista liukuvoidetta kondomin kanssa.Älä käytä öljypohjaisia aineita tai muita kotitaloustuotteita, sillä ne saattavat vahingoittaa kondomia ja aiheuttaa ärtymistä alapäässä.

Tutustu liukuvoiteisiimme »

  1. Öljypohjaista liukuvoidetta on käytetty.Käyttäessäsi lateksikondomia, (useimmat kondomimme ovat lateksisia, ellei muuta mainita) tulee sinun välttää öljypohjaisia liukuvoiteita ja hierontaöljyjä. Öljy heikentää lateksia, mikä johtaa kondomin puhkeamiseen. Älä käytä vaseliinia, kosteusvoidetta tai muita kauneustuotteita liukuvoiteena.
  2. Kääre avattiin väärin.Avatessasi käärettä, älä käytä hampaitasi tai saksia. Jos käytät teräviä esineitä riskeeraat vahingoittaa kondomia, mikä aiheuttaa sen, ettei se enää tarjoa tehokasta suojaa. Jos sinulla on usein vaikeuksia kääreen avaamisessa, tee se jo ennen esileikkiä, niin kaikki sujuu sutjakkaammin.

Jos kondomi puhkeaa tai luiskahtaa paikaltaan yhdynnän aikana, on olemassa “hätä e-pilleri”, jonka voi ottaa 72 tunnin sisällä. Jos on huolissaan, että tämä saattaa johtaa sukupuolitauteihin, ota yhteyttä terveyskeskukseen tai kouluterveydenhoitajaan mahdollisimman pian tarkistusta varten.

Kondomi tarjoaa luonnollisen suojan sukupuolitauteja ja ei-toivottuja raskauksia vastaan. Ilman hormoneja tai sivuvaikutuksia. Kun käytät oikeanlaista kondomia, oikealla tavalla, voit rentoutua ja nauttia ihanasta ja vastuullisesta seksistä!

Jotta kondomi tarjoaisi mahdollisimman tehokkaan suojan, pitää sitä käyttää oikein ja siis ennen kaikkea laittaa se oikein päälle. Jos et ole aivan varma siitä, miten kondomi kuuluu laittaa päälle, tai jos haluat vain nopean muistutuksen siitä, lue artikkelimme “Näin käytät kondomia oikein”.

10. helmikuuta 2020
409 view(s)