Eikö olekin traagista, että kondomit ovat olleet olemassa yli 200 vuotta, mutta erityyppisistä kondomeista tiedetään silti niin vähän.

Ole kuitenkin huoletta, vaikka terveystiedon opettaja pihistelikin kondomiopetuksessa. Aiomme auttaa sinua löytämään istuvan kondomin kertoessamme samalla erityyppisistä kondomeista.

Oikea kondomi johtaa ihanampaan seksiin!

On olemassa lukemattomia kondomimerkkejä- ja malleja. Aiomme nyt kertoa niistä kaikkein olennaisimmista: erikokoisista kondomeista ja erikoiskondomeista.

Kondomin koko

Kortsun tulee vaatteiden lailla istua oikein. Kondomin ollessa liian pieni, ei sen päällä pitäminen tunnu hyvältä ja rikkoutumisen riskikin on suurempi. Tämä saattaa johtaa ei-toivottuihin raskauksiin ja sukupuolitauteihin.

Kondomit koon perusteella:

 

Kondomin vuorostaan ollessa liian suuri, saattaa kondomin ja peniksen välillä muodostua kitkaa, mikä voi olla erittäin epämiellyttävää. Liian suuri kondomi saattaa myös liukua pois paikoiltaan yhdynnän aikana, antamatta täten toivottua suojaa. 

Jos se tuntuu hyvältä, niin se on hyvä. Testaa muuten toista kokoa.

Kumiukko sovellus

Lataa maksuton Kumiukko.fi-mobiilisovellus Androidille löytääksesi sinulle oikean kondomikoon »

 

Muista, että kondomi suojaa sinua sukupuolitauteja ja ei-toivottuja raskauksia vastaan ainoastaan, jos se pysyy yhdynnän aikana päällä!

Kuinka penis mitataan?

Lähestulkoon kaikki pojat ovat joskus mitanneet peniksensä. Siihen mittaan lisätään aina jonkun sitä kysyessä jokunen sentti. Selvittääksesi mikä koko sopii sinulle parhaiten voit jokotai testailla erikokoisia kondomeja, kunnes löydät mieluisan, tai sitten mittaat peniksen ympärysmitan.

Lataa maksuton mobiilisovellus Androidille löytääksesi sinulle oikean kondomikoon!

koolla on väliä

 

Pituus on harvoin ongelma, pikemminkin ympärysmitta. Mittaa ympärysmitta pehmeän mittanauhan avulla siitä kohtaa, mistä penis on paksuin.

Ellei sinulla ole pehmeää mittanauhaa saatavillasi kotona voit vaihtoehtoisesti ottaa esim. nauhaa tai paperisuikaleen, asettaa sen peniksen ympärille ja sitten mitata nauhan/paperisuikaleen pituus.

  • Mittaa penis erektion aikana, sen ollessa kovimmillaan
  • Ota mitta paksuimmasta kohdasta (ei kuitenkaan terskasta)

 

Älä lisää mittaan senttejä, ole rehellinen!

Konvertointitaulukko

Kun olet mitannut ympärysmittasi, voit käyttää konvertointitaulukkoamme löytääksesi sinulle sopivan kondomin:

Jaamme kondomimme neljään eri kokoluokkaan.

Huom! Kondomin halkaisija mitataan kondomin ollessa yhteenpainettu. Siitä syystä et voi kertoa halkaisijaa π:llä (pii:llä) saadaksesi sen ympärysmitan.
 Penisympärysmitta  Kondomin koko (Halkaisija)  Kondomesimerkki
 95-105mm  47mm  My.Size 47
 100-110mm  49mm  Pasante Trim, RFSU Tight, My.Size 49
  ...  ...  
 115-119mm  52mm  Standardikoko, esim. Durex Feel Ultra Thin, Sultan Ultra Thin
 118-121mm  53mm  Standardikoko, esim. Sultan ContureMy.Size 53Vitalis Super Thin
 121-125mm  54mm  Pasante Regular Worlds Best Kontakt Cream Special
 ...  ...  
 125-128mm  55mm  Worlds Best Beauty-FormRFSU Grande
 128-131mm  56mm  Worlds Best XX-Large, Kaikki Durex-kondomimme, lukuunottamatta Feel Ultra Thin
 131-135mm  57mm  My.Size 57, Vitalis X-Large ON Extra Large
 ...  ...  
 135-141mm  60mm  Pasante King Size, My.Size 60
 141-147mm  64mm  My.Size 64
 147-155mm  69mm  Pasante Super King, My.Size 69
  ...   ...  

 

Muista, että kondomi venyy, ja sen tulee tästä syystä olla hieman peniksen ympärysmittaa pienempi.

Älä ylläty, vaikka jokin odotettua pienempi tai suurempi kondomi osoittautuisikin paremman tuntuiseksi. Kaikilla on oma makunsa, toiset pitävät tiukoista kondomeista kun taas toiset hieman väljemmistä.

Vinkki: Eikö kondomi ota istuakseen, vaikka koko onkin oikea? Kokeile toisen muotoista kondomia tai toimituksen lempparia, Pasante Uniquea, joka on valmistettu synteettisestä materiaalista. Tämä materiaali reagoi kehonlämpöösi ja luo siten täydellisen koon ja istuvuuden juuri sinun peniksellesi!

Mielenkiintoinen fakta: USA:ssa FDA (Amerikan elintarvike- ja lääkevirasto) sääntelee kondomimarkkinoita, ja siellä saa ainoastaan myydä kondomeita, jotka ovat vähintään 170mm pitkiä ja halkaisijaltaan 47-58mm. Onneksi Euroopassa ei ole vastaavaa sääntöä!

 

Muoto

 

Oleellista erikokoisille kondomeille on myös niiden muoto. Kolme yleisintä mallia ovat

  1. - Suora istuvuus, sama ympärysmitta koko kondomin pituudelta-
  2. - Anatomisesti muotoiltu, terskan juuresta kapeneva muoto, mikä saa kondomin pysymään paikallaan
  3. - Ulospäin pullistuva kärki, hieman leveämpi terskan kodalta, mikä antaa ihanamman tunteen

 

Tuotekuvauksissamme lukee minkä muotoinen kondomi on kyseessä.

Erikoiskondomit - sinulle, joka haluat enemmän

Tavallisessa ruokakaupassasi ei suoranaisesti ole suurta valikoimaa erikoiskondomeita. Siksi aihe on myös monelle hieman vieras. Jos haet jotain peruskondomeja jännittävämpää, jatka lukemista!

Nystyrät ja juomut - kondomit pintakuvioinnilla

Nystyröidyillä ja juomutetuilla kondomeilla on useita tarkoituksia. Ne lisäävät kitkaa, joka saa sekä naisen että miehen tuntemaan enemmän.

Jotkut pintakuvioidut kondomit saavat myös kondomin istumaan paremmin ja estävät sen liukumisen pois päältä. Eri kondomimerkeillä on eri tavoin aseteltuja ja erityyppisiä nystyröitä ja juomuja.

Makukondomit

Oikeastaan harhaanjohtava nimi, sillä maku on liukuvoiteessa, eikä itse kondomissa.

Makukondomeilla on kaksoistarkoitus. Ne poistavat mahdollisen kumin hajun ja tuovat lisämaustetta suuseksiin, jos tavanomainen maku ei innosta.

Suosituin makukondomi on mansikanmakuinen.

 

Meillä on erittäin laaja valikoima makukondomeja, klikkaa kotiisi oikea hedelmäsalaatti ja koristele se kermavaahdolla!

Paksuus

Kondomin paksuuson tietenkin erittäin tärkeä. Yleisin paksuus on 0,07mm ja noin 0,04mm tavallisilla, ohuemmilla kondomeilla.

Valikoimassamme on MAAILMAN OHUIN KONDOMI, Pasante Unique!

 

Maailman ohuin kondomi, Pasante Unique, on ainoastaan 0,015mm paksu ja myös lateksiton.

Anaaliseksiin suosittelemme paksumpaa ja tähän tarkoitukseen turvallisempaa kondomia. Paksummat kondomit on usein myös käsitelty ylimääräisellä liukuvoiteella, mikä helpottaa anaaliseksiä.

Vaikutukset

Ominaista tietyille erikoiskondomeille on myös se, että ne on käsitelty vaikuttavalla liukuvoiteella, joka esimerkiksi lämmittää, viilentää tai viivästää.

Lämmittävät kondomit lisäävät verenkiertoa ja herkkyyttä.

Viilentävät kondomit tuovat viilentävän tuulahduksen hetken kuumuuteen.

Viivästävät kondomit pitkittävät nautintoa varmalla tavalla.

 

On olemassa kahdenlaisia viivästäviä kondomeja: niitä, jotka on käsitelty puuduttavalla liukuvoiteella sekä niitä, jotka on käsitelty viilentävällä liukuvoiteella. Viivästävä liukuvoide on aina kondomin sisäpuolella, jotta nainen ei tuntisi sen vaikutusta.

Yhteenveto

Noniin, nyt olet perehtynyt kondomien mielenkiintoiseen maailmaan. Toivottavasti sinun on nyt helpompi löytää kondomi, jonka avulla voit nauttia ihanasta ja suojatusta seksistä.

Jos sinulla on kysymyksiä tuotteisiimme liittyen tai jos haluat antaa meille palautetta, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info@kumiukko.fi