Jos olet kokenut kondomikäyttäjä olet varmasti kokeillut monenlaisia kondomeja ja huomannut, että tietyt kondomit tuntuvat huomattavasti toisia paremmilta. Kondomivalikoimamme Kumiukko.fi:llä on Suomen laajin, sisältäen yli 250 erilaista kondomia.

kondomien nautintopaketti

Kysymys herää: Tarvitaanko niitä?

Ensisilmäykseltä kondomit tuntuvat hyvin yksinkertaisilta ja alkukantaisilta tuotteilta. Tämä pitää osittain paikkansa. Kaikilla kondomeilla on sama tehtävä: tarjota tehokasta suojaa ei-toivottuja raskauksia ja sukupuolitauteja vastaan.

Entä sitten? Miksi meillä Kumiukko.fi:llä on yli 250 erilaista kondomia, kun tavallisesta ruokakaupasta löytyy vain 5-10 erilaista kondomia? Lyhyesti sanottuna emme halua, että on mitään tekosyytä olla käyttämättä kondomia. Tehdäksemme sen mahdolliseksi täytyy meidän tarjota kondomeja, jotta kaikille löytyy sopiva malli. Riippumatta siitä minkä kokoinen tai muotoinen Jormasi on.

Onko talous esteenä suojautumisellesi? Säästä rahaa ostamalla säästöpakkaus, kondomeita alkaen 0,38€/kpl »

Valitettavasti meillä on yleistyvä ongelma Suomessa. Ei-toivottujen nuorisoraskauksien lisäksi meillä on hälyttävä määrä sukupuolitauteja, jotka leviävät niin suurkaupungeissa kuin maaseudullakin.

Tämän tapahtuessa meillä on myös paljon ennakkoluuloja kondomeja kohtaan. Ennakkoluuloja, jotka ennen pitivät kutinsa, mutta eivät enää. Esimerkki sellaisesta ennakkoluulosta on, että joku luulee että hänellä on liian iso tai pieni penis voidakseen käyttää kondomia. Tämä ennakkoluulo piti paikkansa vielä muutama vuotta sitten, kun kondomeita ostettiin ainoastaan lähimmästä ruokakaupasta.

Me Kumiukko.fi:llä tarjoamme kondomeita, jotka sopivat kaikille, joiden peniksen halkaisija on 95-155mm. Peniksen koista tehdyn tutkimuksen mukaan meillä löytyy kondomi lähes kaikenkokoisille peniksille.

kondomien nautintopaketti

Tuotevinkki: Löydä kokosi –paketti, testaa 7 eri kokoista kondomia »

Koolla on väliä – jos käytät väärän kokoista kondomia, se ei tarjoa tehokasta suojaa. Liian pienellä kondomilla on suurempi riski puhjeta yhdynnän aikana ja liian suurella kondomilla vuorostaan on riski, että se liukuu paikaltaan.

 

Löydä oikean mallinen kondomi

Eri kokojen lisäksi on myös olemassa eri muotoisia kondomeja. Muodosta ei puhuta yhtä paljon kuin koosta, mutta oikean muodon löytäminen on kovin tärkeää sopivan kondomin löytämiseksi. On huomautettavan arvoista, että Isobritanniassa eri muotoisista kondomeista tehtyjen tutkimusten mukaan sekä naiset että miehet huomasivat erojn eri muotojen välillä. Kolme tavallisinta muotoilua ovat:

kondomimuotoilu

Suora muotoilu: kondomi on suora. Esimerkkikondomi suoralla muotoilulla on RFSU True Feeling. Toiset kokevat suorien kondomien olevan helpompia rullata päälle anatomisesti muotoiltuihin kondomeihin verrattuna.

Anatominen muotoilu: kondomi myötäilee ihoa, kaventuen terskan alla. Esimerkkejä anatomisesti muotoilluista kondomeista on Sultan Conture ja RFSU Magic. Anatomisesti muotoillut kondomit istuvat paremmin paikallaan ja ovat suositeltavia, jos kondomi ei tunnu liian suurelta, mutta kuitenkin liukuu pois paikaltaan yhdynnän aikana.

Levenevä muotoilu: anatomisesti muotoillut ja kärjestä levenevät kondomit sekoitetaan usein toisiinsa. Levenevä muotoilu tarkoittaa, että terskalla on enemmän tilaa. Jos koet, että kondomi painaa tai estää laukeamisen, on levenevän kondomin, kuten Pasante Naturellen testaaminen sen arvoista.

 

Kaikki penikset näyttävät erilaisilta, joten kannattaa kokeilla eri muotoiluja ja kokoja. Täydellisesti istuva kondomi tekee seksistä ihanampaa sekä naiselle että miehelle!

Mainitsemisen arvoista erityyppisistä kondomeista on myös kondomien tekstuuri. Yleensä puhutaan haluja herättävistä nystyröistä ja juomuista, joilla jotkin erikoiskondomit on varustettu. Pintakuvioidut kondomit tuovat mukavaa vaihtelua seksielämään ja niitä saa myös erityyppisinä, kokoisina ja muotoisina. Kondomien tekstuuri ei ainoastaan tee seksistä ihanampaa, vaan ne auttavat myös kondomia pysymään paremmin paikallaan yhdynnän aikana.

Tuotevinkki: Durex Mutual Climax, nystyröity ja juomutettu kondomi viivästävällä vaikutuksella »

Kondomit valmistetaan eri materiaaleista

Kondomin materiaalilla on kiistatta suurin vaikutus siihen, miltä kondomi tuntuu.

Useimmat kondomit valmistetaan luonnonkumista, eli lateksista, mutta lateksittomat kondomit tulevat päivä päivältä suositummaksi. Tämä johtuu osittain siitä, että allergikot ja erityisen herkät ihmiset saattavat kokea ärsytystä tai epämiellyttäviä tunteita lateksituotteista, mutta myös siitä, että lateksittomat kondomit johtavat lämpöä paremmin ja niistä voidaan tehdä lateksikondomeja ohuempia.

Tsekkaa maailman ohuin kondomi: Pasante Unique »

Lateksittomat kondomit valmistetaan muovista (polyuretaani), synteettisesti lateksista (polyisopreeni) tai synteettisestä hartsista (AT-10). Polyisopreeni on pidetyin materiaali sen pehmeän ja ihomaisen pintansa ansiosta.

Kiinnostavatko lateksittomat kondomit? Tsekkaa SKYN:in kondomit »

 

Toivomme, että tämä blogikirjoitus auttaa sinua löytämään juuri sinulle oikean kondomin. Mikäli kaipaisit jonkinlaisia tuotteita valikoimaamme tai jos haluat apua sopivan kondomin löytämiseen, kommentoi artikkelia tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@kumiukko.fi.