18 asiaa, joita et tiennyt orgasmeista

18 asiaa, joita et tiennyt orgasmeista
Posted in: Muut

Orgasmi, laukeaminen, tuleminen: kaikki nämä ovat nimiä samalle asialle. Usein yhdistämme orgasmit seksiin, vaikka nämä kaksi eivät aina kulje käsi kädessä. Seksi on tietysti mukavampaa, jos molemmat osapuolet laukeavat. Tärkeintä on riittävä ja hyvä esileikki ja hyvä kommunikaatio.

Kehossasi tapahtuu monta asiaa harrastaessasi seksiä ja tässä artikkelissa käymme läpi mielenkiintoisia asioita, joita et ehkä tiennyt orgasmeista!

1. Orgasmi sammuttaa osan aivoistasi. Kiihottuneena ja orgasmin aikana aivoissa tapahtuu monenlaista. Kun saavutat kliimaksin, sammuu alue vasemman silmäsi takana, eli ns. lateraali orbitofrontaalikorteksi. Tämä alue aivoistasi on vastuussa rationaalisesta ajattelemisesta ja käyttäytymisestä.

 

2. Keskimääräinen naisen orgasmi kestää 20 sekuntia. Näiden sekuntien aikana lihakset anuksen ja emättimen ympärillä supistuvat voimakkaasti.

Supistukset ovat rytmisiä ja ne voidaan kokea kramppimaisina.

3. Orgasmit toimivat luonnollisena kipulääkkeenä. Saavuttaessasi orgasmin kehosi vapauttaa oksytosiinia, joka tuottaa rentoutuneen tunteet koko kehoon. Amerikkalaiset tutkimukset (http://www.newark.rutgers.edu/barry-komisaruk) osoittavat, että orgasmi voi lievittää päänsärkyä ja PMS-oireita.

 

4. Orgasmit tekevät niin naisista kuin miehistäkin puheliaampia. Vapautuneen oksitosiinin ansiosta ns. “pillow talkin” halu nousee. Siksi oksitosiinia kutsutaan “rakkaushormoniksi”. 

5. Hajuaistisi paranee. Toinen orgasmin yhteydessä erittyvä hormoni on prolaktiini. Tämä stimuloi aivojasi niin että hajuaisti paranee. Myös raskaana olevilla naisilla on korkeammat prolaktiinitasot.

6. 1900-luvun alussa tietyt lääkärit määräsivät orgasmeja hedelmällisyyssvaivojen hoitamiseen. Tietyt lääkärit olivat sitä mieltä, että orgasmien yhteydessä ilmenevät supistukset auttaisivat spermaa pääsemään lähemmäs munasolua, ja siten lisäisivät raskaaksi tulemisen todennäköisyyttä. Kesti 1960-luvulle asti kunnes uusi tutkimus julkaistiin, joka osoitti, että orgasmi ei vaikuta siihen, tuleeko raskaaksi vai ei.

7. On mahdollista saada orgasmi synnytyksen aikana. Ranskalainen psykologi, Thierry Postel, julkaisi vuonna 2013 tutkimuksen, joka oli seurannut yli 206 000 synnytystä. Postel huomasi, että noin 0,3% äideistä saivat orgasmin synnytyksen aikana. Toiset tutkijat ovat kritisoineet tätä tutkimusta, sillä he uskovat, että oikea luku on korkeampi äitien hävetessä seksuaalista nautintoa synnytyksen aikana, joten he ovat jättäneet koko totuuden kertomatta.

8. Seksuaalinen nautinto ilman sukupuolielimeen koskemista. Kirjattujen tapausten mukaan on mahdollista saada seksuaalista nautintoa “epäseksuaalisista” asioista, kuten hampaiden harjaamisesta, kulmakarvojen kampaamisesta tai pelkästä seksin ajattelemisesta.

9. Naiset ja miehet saavat orgasmeja eri tavoilla. Tämä on jo pitkään tiedetty. Useimpien miesten saadessa orgasmin perinteisen vaginaali- tai anaaliyhdynnän kautta, jopa 80% naisista kokee vaikeuksia orgasmin saavuttamisessa tällä tavoin. Naisen herkin alue on klitoris, ja usein orgasmin saavuttaminen vaatii klitoriksen stimuloimista.

10. Orgasmin päivä. 8. elokuuta on kansainvälinen naisen orgasmin päivä. Päivän lanseerasi The Brazilian Arimateio Dantas. Orgasmipäivä lanseerattiin levittääkseen tietoa naisten seksuaalisuudesta ja innostaakseen naisia olemaan avoimempia keskustelemaan seksielämistään.

11. Kondomin käyttö ei vaikuta orgasmin laatuun. Debby Herbenickin, joka kirjoitti kirjan “Because It Feels Good: A Woman’s Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction”, mukaan kondomi ei vaikuta orgasmiin. Kondomi voi päinvastoin parantaa seksielämää laajan erikoiskondomivalikoiman ansiosta, joka voi auttaa esim. ennenaikaisen orgasmin kanssa.

12. 33% naisista on vaikeuksia saada orgasmi. Kuten aikaisemmin kirjoitimme, on 80%:lla naisista vaikeuksia saada orgasmi vaginaalisen yhdynnän aikana, mutta 33%:lla on vaikeuksia saada orgasmi ylipäätään. Helpottaakseen naisen orgasmin saavuttamista, voi liukuvoidetta ja erinäisiä kiihottavia geelejä käyttää.

 

13. G-piste voi auttaa sinua saavuttamaan orgasmin. Suosittu ja taisteltu erogeeninen alue, joka sai nimensä saksalaiselta gynekologi Ernst Gräfenbergiltä, voi olla pelastaja! G-piste sijaitsee noin 6-10cm emättimen sisällä etuseinämässä ja se on kosketusherkkä.

14. Orgasmit paranevat vuosien saatossa. Monet riippumattomat tutkimukset ovat näyttäneet, että naisen orgasmi paranee vanhetessa. Noin 35 vuoden ikäisenä orgasmit ovat huomattavasti yleisempiä ja laadukkaampia.

15. Vaihtelu virkistää! Vaihtelu seksielämässä tekee hyvinvoivaksi ja sitä tulee läheisemmäksi partnerinsa kanssa. Keskustelkaa toistenne kanssa, kokeilkaa liukuvoidetta, eri asentoja ja intiimileluja.

16. Seksuaalinen itseluottamus vaikuttaa laukeamiskykyyn. Se, mitä omasta sukupuolielimestään ajattelee, vaikuttaa siihen miten helppoa on saavuttaa orgasmi. Tämä koskee niin naisia kuin miehiäkin. Jos sitä kokee itsensä epävarmaksi sängyssä, on sitä vaikeampaa rentoutua ja siten myös vaikeampi saada erektio tai saavuttaa kliimaksi.

17. Naisella saattaa kestää jopa 20 minuuttia saada orgasmi. Monilla naisilla kestää miestään kauemmin saavuttaa kliimaksi. Tilastojen mukaan useimmat naiset tarvitsevat ainakin 20 minuuttia jatkuvaa seksuaalista stimulaatiota saadakseen orgasmin.

18. Eri seksiasennot tekevät kliimaksin saavuttamisesta helpompaa. Koska yhdyntä on erittäin sensuellia, toivovat monet naiset voivansa laueta silloin. Tapoja, joiden avulla mahdollisuuksiaan voi kasvattaa löytyy kuitenkin. Kiihottavat geelit ja liukuvoiteet voivat auttaa, yhdistettynä klitorisstimulaatioon. Kannattaa myös testata mitkä asennot tuntuvat parhaalta.

 

Lähteet:

Intimina
Woman's Day
Cosmo
Expressen
Wiki
Umo
RFSU 

10. helmikuuta 2020
473 view(s)