1. USA:ssa käytetään ystävänpäivänä 32 kondomia sekunnissa. Tämä tarkoittaa yhteensä 46 000 kondomia päivässä!

2. Kondomit eivät ole niin moderneja, kuin sitä voisi kuvitella. Tutkijat ovat löytäneet eläinten suolista tehtyjä kondomeja, jotka ovat peräisin 1400-luvulta.

3. Kondomeja käytetään maailmanlaajuisesti melko monta kappaletta vuodessa. Ihmisten odotetaan ostavan 6 miljardia kondomia vuonna 2017.

4. Ketkä ostavat eniten kondomeja? Tämä on mielenkiintoinen, mutta kiperä kysymys. Tilastojen mukaan naiset ostavat yli puolet myydyistä kondomeista.

5. Amerikkalaisella kondomivalmistajalla, Trojanilla, on niin kutsuttu “bedroom panel”, joka koostuu 25 henkilöstä, joiden tehtävänä on jatkuvasti testata uusia tuotteita käytännössä. Pitäisiköhän meidän ottaa mallia tästä suomessakin - vapaaehtoisia?

Lue myös: [KONDOMITESTI] - Tätä mieltä kondomitestaajamme olivat RFSU:sta »

6. Bill Gates on luvannut 100 000 dollarin palkinnon sille henkilölle, joka keksii “uuden sukupolven kondomin”.

7. Ennen kuin lateksi keksittiin, kondomeja tehtiin kaikenlaisista raaka-aineista – muun muassa eläinten suolista.

8. Ensimmäisen maailmansodan aikana jotkin maat eivät jakaneet ilmaisia kondomeja sotilaille, mikä johti yli 400 000 tapaukseen sukupuolitauteja.

9. Maailman suurin kondomi pystytettiin Buenos Airesissa AIDS-päivänä, vuonna 2005. Se oli noin 25% pidempi kuin Pisan kalteva torni.

Tutustu: Isommat kondomit »

10. Kondomien markkinointi on hankalaa. Siitäkin huolimatta, että kondomi on ollut laillinen ehkäisyväline Suomessa jo noin 50 vuoden ajan, rajoitetaan kondomien markkinointia osittain yhä tänäkin päivänä. Monet mediatalot luokittelevat kondomit yhä seksilelujen kanssa samaan ryhmään.

11. Rengasvalmistaja Goodyear on tärkeä osatekijä nykypäivän kondomien takana. Goodyearin keksimän vulkanoinnin ansiosta tahmea raakakumi saatiin muutettua elastiseksi kumiksi.

12. Kondomi-nimityksen alkuperästä löytyy monia teorioita. Joidenkin mielestä nimi periytyy tohtori Henry Condomilta, joka auttoi englannin kuningasta Kaarle II:ta suojautumaan yhdynnän yhteydessä. Toiset taas ovat sitä mieltä, että sana periytyy latinankielen sanasta “condus”, joka tarkoittaa säiliötä.