RFSU Raskaustesti - Testaa varhain

Varastossa
Tuotenro.
3121-HM1811H07
3,90 €

Ilmainen toimitus yli 39€ tilauksiin

Huomaamaton toimitus

Toimitus seuraavana arkipäivänä jos tilaus ennen klo. 14.00

RFSU Raskaustestin avulla selvität helposti ja nopeasti, oletko raskaana.

Voit tehdä testin kun hedelmöittymisestä on kulunut 8-15 päivää, eli 6 pv ennen kuukautisten odotettua alkamisajankohtaa. Testin herkkyys on 10 mlU/ml.

Varminta on tehdä mittaus aamuvirtsasta. Jos testi osoittaa heikon positiivisen tuloksen, suosittelemme tekemään uuden testin parin päivän kuluttua.

Näin teet raskaustestin

Vaihe 1:

A) Tee testi suoraan virtsasuihkusta. Pidä testipuikon näytteenottopää 10 sekuntia alaspäin virtsasuihkussa. Varo ettei virtsaa päädy tulosikkunaan.

TAI

B) Kerää virtsaa puhtaaseen ja kuivaan astiaan. Upota koko näytteenottopää virtsaan 10 sekunnin ajaksi.

Vaihe 2:

Odota 5 min. Kiinnitä suojahylsy takaisin paikoilleen, aseta puikko tasaisella ja kuivalle alustalle tulosikkuna ylöspäin. Kun testipuikko alkaa reagoida, tulosikkuna värjäytyy vaaleanpunaiseksi. Odota 5 minuuttia koskematta testipuikkoon ennen kuin luet tuloksen.

Vaihe 3: Lue raskaustestin tulos.

Testin voi tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa jo 6 päivää ennen kuukautisten odotettua alkamispäivää, mutta aamuvirtsasta mittaaminen on varminta, koska hCG-pitoisuus on silloin korkeimmillaan. Lue tulos mahdollisimman pian 5 minuutin kuluttua. Älä lue raskaustestitulosta enää 30 minuutin jälkeen.

Jos testi osoittaa heikon positiivisen tuloksen, suosittelemme tekemään uuden testin parin päivän kuluttua. Kun olet lukenut ohjeet ja olet valmis tekemään testin, ota testipuikko sisäpakkauksesta ja irrota valkoinen suojahylsy. Testipuikko on kertakäyttöinen.

Positiivinen tulos - Raskaana: Tulosikkunassa näkyy kaksi värillistä viivaa. Kahden viivan näkyminen merkitsee positiivista tulosta eli olet raskaana.Viivojen vaaleudella tai tummuudella ei ole väliä, tulos on joka tapauksessa positiivinen. Jos testaat aikaisessa vaiheessa tai olet epävarma tuloksesta, on hyvä tehdä uusi testi 2 päivää myöhemmin, mieluiten ensimmäisestä aamuvirtsasta. Jos olet raskaana, ota yhteyttä neuvolaan, lääkäriin tai gynekologiin ohjeistusta varten.

Negatiivinen tulos - Ei raskaana: Tulosikkunassa näkyy vain värillinen kontrolliviiva (C) Jos kuukautisia ei kuitenkaan kuulu, tee uusi testi kahden päivän kuluttua mieluiten ensimmäisesta aamuvirtsasta. Jos tulon on edelleen sama, eikä kuukautiset ole alkaneet, ota yhteyttä lääkäriin, äitiysneuvolaan tai gynekologiin.

Epäonnistunut tulos: Kontrolliviivan tulee aina ilmestyä tulosikkunaan. Jos kontrolliviivaa ei näy tai vain testiviivaa näkyy, tai jos se on muu kuin vaalean - tai tummanpunainen, testi ei ole toiminut odotetusti, ja tulos ei ole pätevä. Tämä saattaa johtua siitä, että näytteenottopää ei ole imenyt riittävästi virtsaa, tai testi on tehty vihreellisellä tavalla. Tee tällöin uusi testi ja seuraa ohjeita huolella. Jos ongelma toistuu, ota yhteyttä RFSU:hun. (www.rfsu.fi)

Näin RFSU Raskaustesti toimii

Raskauden alkaessa keho alkaa erittämään hCG-hormonia (human Chorionic Gonadotropin). Raskauden alkuvaiheessa hCG-hormonin pitoisuus virtsassa nousee. Raskaustesti mittaa tätä hormonipitoisuutta, ja testin voi tehdä 6 päivää ennen kuukautisten odotettua alkamisajankohtaa.

Jos testaat aikaisessa vaiheessa tai olet epävarma tuloksesta, on hyvä tehdä uusi testi kahden päivän kuluttua, mieluiten ensimmäisesta aamuvirtsasta.

Voivatko lääkkeet ja sairaudet vaikuttaa raskaustestin tulokseen?

hCG:tä sisältämättömien e-pillereiden, särkylääkkeiden, antibioottien tai hormonikäsittelyjen ei pitäisi vaikuttaa testin tulokseen. hCG:tä sisältävät lääkkeet saattavat vaikuttaa testin tulokseen, eikä niiitä tule käyttää testattaessa. Konsultoi lääkäriä ennen testin tekemistä.

Sama koskee, joitakin harvinaisia sairauksia, tai jos virtsassa on suuria bakteerimääriä. Ota yhteyttä neuvolaan tai gynekologiin jos saat odottamattoman tai epäjohdonmukaisen tuloksen.

Joissakin harvinaisissa tapauksissa vaihdevuodet tai niiden lähestyminen aiheuttavat virheellisen positiivisen tuloksen hCG-hormonia muistuttavan hormonin vuoksi.

Lue pakkausselosteen ohjeet ennen käyttöä.

Säilytetään kuivassa, +2-30°C lämpötilassa. Säilytetään lasten ulottumattomissa.

Kierrätä! Lajittele pakkaus paperinkeräykseen ja käytetty testipuikko sekajätteeseen.

 

Lue enemmän RFSU:n kotisivuilta: https://www.rfsu.com/fi/tuotteet/kotitestit/raskaustestit/testa-tidigt-1-pack/